Sposób przygotowania

Wbić jajko do miski, dodać sól.Dodawać na przemian, za każdym razem dokładnie mieszając, mleko i mąkę. Na koniec wmieszać olej. Jeśli ciasto jest za rzadkie dodać trochę mąki. Jeśli ciasto jest za gęste dodać trochę mleka.Odstawić ciasto na 10-15 minut. (Po czym znowu: Jeśli ciasto jest za gęste dodać trochę mleka. Jeśli ciasto jest za rzadkie dodać trochę mąki.)
Grzyby i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na oleju podsmażyć na złoto cebulę, dodać grzyby i przyprawy. często mieszając smażyć ok. 10 minut odstawić do wystygnięcia. Jeśli farsz jest za suchy, można dodać trochę oleju.
Na trochę przestudzony, ale jeszcze ciepły naleśnik nakładać farsz i zawijać w rulony lub w trójkąty.

Przed podaniem:
1. obtoczyć w jajku i w bułce tartej i podsmażyć na oleju
2. smażyć bez panierki

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    darus

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !