Sposób przygotowania

Kawę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody .16 biszkoptów lekko nasączamy .Wykładamy dno tortownicy o średnicy 20 cm i wstawiamy do lodówki.Mascarpone mieszamy ze śmietanką i aromatem .Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej .Miksujemy z masą serową .Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody .Wlewamy do masy serowo czekoladowej i ponownie miksujemy.Pozostałe biszkopty kroimy na 3 części .nasączamy w reszcie kawy .Wraz z orzechami dodajemy do masy,kilka odkładamy do ozdoby i delikatnie mieszamy ,by biszkopty nie rozpadły się .Masę serową wykładamy na schłodzone biszkoptowy spód. Wierzch ciasta dekorujemy starta czekoladą i orzechami nerkowca.Sernik wstawiamy na 2 godziny do lodówki .Wyjmujemy 10 minut przed podaniem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    mniam ... :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !