Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z margaryną.
Dodać drożdże rozpuszczone w śmietanie i dobrze zagnieść.
Ciasto podzielić na dwie części , każdą z nich rozwałkować (o ile da się - ja pomagałam sobie umączonymi palcami) na wielkość formy (u mnie 23 x 33 cm).
Piec osobno w temp. 200 st.C. przez ok. 20 minut (na złoty kolor).
Należy uważać przy wyjmowaniu z formy , gdyż placki są dość kruche.
Obydwie mąki , żółtka i 1/2 szkl. mleka zmiksować.
Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym , wlać zmiksowaną masę , chwilę gotować ciągle mieszając ,(aż masa zgęstnieje) i odstawić do wystygnięcia.
Miękkie masło utrzeć na puch dodając stopniowo letni bydyń.
Gotowym kremem przełożyć placki i posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mnaim
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !