Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, obrać (np. z nieciekawych części- piórek) i posolić. Do garnka wlać wodę i włożyć skrzydełka. Zagotować, następnie wylać wodę i jeszcze raz wlać zimną wodę (około 2-2,5 l). Gotować na małym ogniu z dodatkiem cebuli(bez łupinek, przeciętą na 2 części). W międzyczasie obrać warzywa. Marchewki i pietruszkę pokroić na plasterki, seler na 4 części. Po około 40 minut gotowania skrzydełek dodać warzywa i wsypać surowy ryż. Gotować, aż warzywa i ryż będą miękkie. Pod koniec gotowania przyprawić do smaku ( solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną i przyprawą w płynie) i można zabielić śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !