Sposób przygotowania

- Z każdej kromki chleba wykrawamy dwa kółeczka (najlepiej tak jak robimy to z pierogami - przy pomocy szklanki)
- Chlebowe kółeczka opiekamy na grillu z obu stron, razem z umytym bakłażanem (wcześniej moczonym w osolonej wodzie i osuszonym) i cukinią pokrojonymi na plastry. Doprawiamy oregano, solą oraz pieprzem. Odkładamy na talerz pokryty papierowym ręcznikiem
- Pomidor myjemy, wrzucamy na chwilę do miski z gorącą wodą, a następnie do miski z lodowatą wodą. Obieramy za skóry, kroimy w kosteczkę.
- Każdą z grzanek nacieramy z obu stron czosnkiem, nakładamy kolejno bakłażan, cukinię i pomidorek.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    patelka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    Cukinie uwielbiam pod każdą postacią ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    ciekawy przepis, uwielbiam cukinię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zazdroszczę zdolności fotograficznych ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super zdjęcia i przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    Lubię miniaturkowe, śliczne potrawy :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    minimalistyczne troszkę, ale rozumiem, że to na potrzeby zdjęcia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    Oryginalne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    wspaniale podane ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pomysłowe !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super przystawka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !