Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 sztuk
marchewki 3 sztuki
por zielona część 1 sztuka
seler połowa sztuki
pietruszka zielona do posypania
pietruszka 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
przyprawa w płynie do smaku
makaron dowolny, ale najlepiej nitki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Skrzydełka umyć, obrać (np. z nieciekawych części- piórek) i posolić. Do garnka wlać wodę i włożyć skrzydełka. Zagotować, następnie wylać wodę i jeszcze raz wlać zimną wodę (około 2-2,5 l). Gotować na małym ogniu z dodatkiem cebuli(bez łupinek, przeciętą na 2 części). W międzyczasie obrać warzywa. Marchewki i pietruszkę pokroić na plasterki, seler na 4 części. Po około 40 minut gotowania skrzydełek dodać warzywa. Gotować, aż do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania przyprawić do smaku ( solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną i przyprawą w płynie). Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed podaniem posypać pokrojoną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak