Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka wrocławska 4 szkl
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1-3 łyżki
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: placuchy

-Do głębokiej mi9ski wsypujemy mąkę
do jednej szklanki mleka lub wody dodajemy cukier mieszając do całkowitego rozpuszczenia
-do mąki wlewamy najpierw wodę lub moleko nie posłodzone lekko to mieszając dodajemy drugą szklankę
-mieszamy to dokładnie aż do zniknięcia grudek
-na koniec dodajemy proszek do pieczenia
-na patelnie wlewamy tyle oleju aby placki się zanurzyły
-rozgrzewamy na dużym ogniu
-smażymy na średnim ogniu aż do brązowego koloru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak