Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane kluseczki z rosołem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Lane kluseczki z rosołem

Na każde jajko biorę 2 pełne łyżki mąki. Całe jajka wbijamy do miseczki, dodajemy sól, rozbijamy je na pianę, a następnie dodajemy mąkę i miksujemy, aż na cieście powstaną pęcherzyki powietrza.
Przygotowujemy czysty woreczek foliowy, przekładamy do niego ciasto i w dolnym rogu nożyczkami odcinamy rożek.
Szerokość odciętego rożka może być różna od całkiem wąskiego - cieniutkie kluseczki, a im więcej odetniemy, tym grubsze będą kluseczki.
Na przygotowaną ( wg ilości osób) porcję wrzącego ugotowanego wg własnego sprawdzonego przepisu -przecedzonego rosołu - wyciskamy ciasto i gotujemy ok 3 - 4 minut.
Porcjujemy na talerze, posypujemy posiekaną zieleniną.

Takie inne niż zwykle kluseczki makaronowe, urozmaicenie obiadu dla dzieci, ale również i dla dorosłych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 04.09.2011 17:48
coś dla mojego Kamilka
ZEWA 04.09.2011 17:48
coś dla mojego Kamilka
ZEWA 04.09.2011 17:48
coś dla mojego Kamilka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak