Sposób przygotowania

Jajka utrzepać z cukrem na puszystą masę, mieszając dodać mąkę z proszkiem i kawę. Upiec biszkopt kawowy w 180 C, ok. pół godziny.
Biszkopt przekroiłam na trzy blaty i każdy nasączyłam mocną kawą i aromatyczną wiśniowką. Śmietanę ubiłam z cukrem-pudrem i miksując, dodałam do serka. Dolny blat posmarowałam masą, do której dodałam wiśnie z alkoholu, drugi i górę posmarowałam samą masą. Zrobiłam to wszystko w otwieranej tortownicy. Na wierzch starłam czekoladę, włożyłam zawinięty w folię do lodówki na górną półkę na 24 godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo dobry deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Tiramisu bez amaretto, ale i tak całkiem ciekawe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    przepyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam tiramisu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    rewelacja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    moje ulubione ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    jedno z ulubionych ciast :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    PYSZNY DESEREK
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    doskonały deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    uwielbiam tiramisu ,jest pyszne
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    ciekawy pomysł z wiśniówką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !