Sposób przygotowania

Plastry schaby lekko rozbiłam, oprószyłam z obu pieprzem kolorowym i skropiłam sosem sojowym grzybowym - po ok. 1 łyżeczce na 1 kotleta - odłożyłam na 30 min.. Jajko roztrzepałam ze śmietanką 12%. Mięso obtoczyłam kolejno w mące, jajku i ziarnach słonecznika. Ręką docisnęłam ziarno żeby dobrze się trzymało. Kładłam kotlety na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyłam z obu stron aż ziarno ładnie się zezłociło.
Trzeba uważać żeby tłuszcz był gorący, ale nie za bardzo bo słonecznik bardzo szybko się rumieni i przypala.
Podałam z sałatą i frytkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pycha
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Tak schabu jeszcze nie przyrządzałam.Super pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    świetny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !