Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron do rosołu

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 2 szt.
woda 1/4 szkl.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makaron do rosołu

Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść twarde ciasto.Rozwałkować na bardzo cienkie koła, stale podsypując mąką. Jak trochę przeschnie, to kroić cieniutko nożem. Wysuszyć albo zużyć świeży.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 16.10.2013 09:42
pyszny makaronik
mamusia1 06.07.2012 19:29
pycha
mamusia1 06.07.2012 19:29
pycha
mamusia1 29.11.2010 14:45
bardzo taki lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak