Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica wieprzowa z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2
olej do smażenia
jabłka 2 szt
majeranek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica wieprzowa z jabłkami

polędwiczki opucz i osusz. usmaż na oleju z obu stron - gdy bede usazone to trzymac tak aby zachowaly ciepla temperature.
jabłka nalezy pokroić w ósemki, usunąć gniazda. dusić chwile w sosie ktory pozostal po duszeniu poledwiczki. posypać majerankiem. poledwiczki wylozyc na talerz i pokroic w wachlarz. przylożyć kawalkami usmażonych jabłek. doprawić solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak