Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser bundz z malinami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
opieczone i obrane papryki 2
rozmaryn
czosnek
oliwa
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
cukier
maliny świeże 25 dkg
ocet jabłkowy 2 łyżki
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ser bundz z malinami

Kroimy wzdłuż pomidory i układamy na blaszce wyłożonej papierem. Każdą połówkę posmarować oliwą, posypać rozmarynem, plasterkiem czosnku, solą, cukrem i pieprzem. Pieczemy w temp. 120 stopni ok. 2 godziny, a następnie zalać je w misce oliwą podgrzaną z gałązką rozmarynu. Zmiksować maliny z miodem i octem.l Przetrzeć przez sito, wymieszać z oliwą, dodać sól i pieprz. Ułożyć na przemian bundz, pomidory, paprykę, polać malinowym winegretem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 22.11.2010 20:21
ciekawy
iga2 22.11.2010 19:42
nowosc!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak