Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mikado

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 op
rodzynki 1 op
mleko 3,2% 1 op
cukier 1\\2 szkl
czekolada 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mikado

na spód blachy ułożyć herbatniki ,mleko wlać do rondla i zagotować.kiedy mleko się zagotuje to dodać kaszy manny tak aby nie było grudek , potem wymieszać z rodzynkami,nastepnie wlać na blache tą kasze poczekac ok 30 min aż wystygnie.Po wystygnięciu nałożyć herbatniki na tą kasze czyl na górna częsc blaszki.rozpuscic czekolade i polac ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak