Sposób przygotowania

Truskawki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym czubkami do góry.
Z jajek oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę z łyżką cukru pudru i 1/2 opakowania cukru waniliowego. Ubijając pianę dodawac powoli żółtka. Pod koniec ubijania dodać pokruszone biszkopty i całość wymieszać. Powstałą masą polać truskawki. Naczynie z zapiekanką wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 st.Zapiekać ok. 5 minut. Zapiekankęe przed podaniem posypac cukrem pudrem i pistacjami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Pistacje dodają smaczku :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    niezły przepis, dobrze, że już niedługo truskawki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !