Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kwas ogórkowy
sól, pieprz
koperek
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia po węgiersku

Dynię obieramy i kroimy w kostke. Gotujemy w osolonej wodzie. Nie nalezy dyni rozgotować. Po ugotowaniu dynie odcedzamy. Przygotowujemy zasmażke z margaryny, mąki i kwasu ogórkowego. Dodajemy dynię, śmietanę, doprawiamy pieprzem, solą i koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 20.10.2011 18:49
smaczne
Gonia555 25.04.2011 11:39
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak