Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z goździkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 1/2 kg
cebula 2 szt
ocet winny 1/2 szk
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
jałowiec 10 jagódek
ziele angielskie 6 ziarenek
czarny pieprz 6 ziarenek
Goździki całe Prymat 5 szt
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z goździkami

Śledzie należy wymoczyć i podzielić.
Cebulę kroimy w krążki.
Herbatę liściastą parzymy ok. 10 minut. Powstałą esencję po odcedzeniu wlewamy do słoja.
Do środka wrzucamy liście laurowe,ziele angielskie, jałowiec, gożdziki,pieprz,na koniec wlewamy ocet.
Kawałki śledzi wkładamy do powstałej marynaty. Na wierzch wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek.
Słoj ze śledziami wstawiamy do lodówki na trzy dni. Można podawac z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 02.03.2011 22:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak