Sposób przygotowania

Grzyby umyć, oczyścić i gotować ok 15 min. w osolonej wodzie z małym dodatkiem kwasku cytrynowego. Następnie grzyby odcedzić przez durszlak, przelać je przegotowaną, zimną wodą i ułożyć w słoikach, do każdego ze słoików dodać pieprz, ziele angielskie, gorczyce. Całość zalać roztworem (woda + ocet + cukier = zagotować). Po zalaniu słoiki zakręcić i wstawić do garnka z wrzątkiem. Gotować je ok 5-8 minut. Wyjąc i postawić do góry nogami. Smacznego :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Uwielbiam grzyby
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    kołpaki ciekawa nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    też takiej nazwy nie znam, a grzybki marynowane uwielbiam;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    co to za grzyby nigdy nie słyszałam o takiej nazwie a marynowane są smaczną przekąską

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !