Sposób przygotowania

Bazylię i tymianek myjemy a następnie drobno siekamy. Czosnek obieramy a następnie posypujemy solą i przepuszczamy przez praskę. Mieszamy z tymiankiem oliwą i bazylią. Cytrynę spażamy a następnie kroimy w plasterki i na na pół. Rybę myjemy, oczyszczamy i lekko kroimy ją w kilku miejscach w poprzek - nacieramy ją pieprzem i solą. Nacięcia i wnętrze ryby wypełniamy mieszanką ziołową i pół plasterkami cytryny. Rybkę układamy na tacce aluminiowej i wkładamy na grillu. Grillujemy ok 25-30min. Rybka najlepiej smakuje jak jest ciepła. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    Można tak też mięsko robić - polecam przepis!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Super przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    trzeba spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fantastyczny pomysł na pstrąga

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !