Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka urodzinowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 szt
cukier 10 łyżek
mąka 10 łyżek
proszek do pieczenia łyżka 1/2 łyżeczki
masło (masa) 2 szt
margaryna (masa) 1 szt
cukier (masa) 1 szklanka
kokos do smaku
jaja 3 na masę
kakao do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka urodzinowe

Białka oddzielamy od żółtka i z białek ubijamy pianę dodajemy cukier i po żółtku ciągle ucierając.Mąkę przesiewamy z proszkiem delikatnie mieszamy z ubitymi jajami i pieczemy. Zimny dzielimy na 3 części.
Masa: jaja ubijamy z cukrem na puszystą pianę i wystudzamy.masło margarynę rozcieramy i miksujemy dodajemy po trochu ubite jajka.Dzielimy masę na 3/4 masy do przełożenia ciasta do jednej części dodajemy kakao lub prażoną kawę.1/4masy do przełożenia tortu.Boki posypać kokosem i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 08.03.2011 14:12
Oj , śliczne!
Iwusia 01.01.2011 11:25
super ciacho :)
mysza666 21.11.2010 14:58
pycha:)
mikrusiak 21.11.2010 14:36
fajne...:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak