Sposób przygotowania

wołowine lekko rozbijamy, solimy i pieprzymy, na kazdym plasterku smarujemy pół łzeczki musztardy, a nastepnie kładziemy połowke korniszona, kawałek boczku i 2 piórka cebuli, zawijamy i spinamy wykalaczkami. Obtaczamy roladki w mące i ukladamy na rozgrzana w garnku margaryne, lekko przypiekamy z obu stron i zalewamy 2-3 szkalnkami wody. Dodajemy listko laurowe i ziele angielskie oraz sol i pieprz do smaku, po ok 40 minutach gotowania dodajemy reszte cebulu pokrojona w piorka a za 10 minut dodajemy śmietane zmieszana z 2 łyzkami mąki, gotujemy jeszcze 8 minut i podajemy z ziemniakami i surówka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszności.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, robię podobne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    cieżko byłoby mnie oderwac od tego dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Wołowe są wg mnie najlepsze. Szkoda, że wołowina jest droga.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo smaczne są takie roladki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !