Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
dżem pomarańczowy
ketchup 1 szklanka
pomarańcze 2 szt.
cebula biała 1 szt.
ząbki czosnku 2
masło
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z tymiankiem

Żeberka oczyść i podziel. Cebulę i tymianek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. pomarańcze umyj, pokrój na półplasterki. W garnku na maśle zeszklij cebulę i czosnek. dodaj dżem, ketchup i tymianek. Zagotuj, zdejmij z ognia. Żeberka przesmaż na złoto, oprósz solą, pieprzem, dodaj do marynaty. Wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Włóż do brytfanki, poprzetykaj plastrami pomarańczy, przykryj i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok. 90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 25.04.2012 14:48
ciekawe
basia70 31.05.2011 10:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak