Sposób przygotowania

Ciasto piernikowe: Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy żółtka oraz pozostałe składniki. Na samym końcu mieszamy z ubitą pianą z białek. Ciasto dzielimy i pieczemy 2 placki.
Wkładka: Jabłka kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem i odstawiamy na 25min.Następnie dodajemy bakalie żółtka mąkę wymieszaną z sodą a na końcu pianę z białek i pieczemy.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na masę.Stopniowo łączymy je ze śmietaną i podzielić na 2 części.
Przełożenie ciasta: piernik-część masy-wkładka-2część masy-piernik-wierzch polewamy np. polewą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Znam to ciasto, świetne:) Genialna nazwa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    fajna nazwa-pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawa nazwa i z pewnością dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !