Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gargamel

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier puder 1 szklanka
miód 25-30 dag
margaryna 1 szt
mąka pszenna 1,5-2 szklanki
mąka żytnia 1-1,5 szklanki
bakalie 20-30 dag
cukier(wkładka) 3/4 szklanki
mąka pszenna-wkładka 30 dag
masło (masa) 25-30 dag
śmietana kwaśna-masa 1 szklanka
bakalie
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
jaja 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
cukier puder 1 szklanka
jabłka 4 (wkładka)

Przepis i sposób przygotowania na: gargamel

Ciasto piernikowe: Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy żółtka oraz pozostałe składniki. Na samym końcu mieszamy z ubitą pianą z białek. Ciasto dzielimy i pieczemy 2 placki.
Wkładka: Jabłka kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem i odstawiamy na 25min.Następnie dodajemy bakalie żółtka mąkę wymieszaną z sodą a na końcu pianę z białek i pieczemy.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na masę.Stopniowo łączymy je ze śmietaną i podzielić na 2 części.
Przełożenie ciasta: piernik-część masy-wkładka-2część masy-piernik-wierzch polewamy np. polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.03.2013 14:30
ciekawa nazwa i z pewnością dobre
bernadetta2 06.05.2012 15:32
pycha
ronald88 07.10.2011 11:16
super
jolita 31.01.2011 10:16
pychotka
Iwona56 02.12.2010 09:24
fajna nazwa-pycha
katarzyna124 29.11.2010 16:18
Znam to ciasto, świetne:) Genialna nazwa:)
Ewa111 22.11.2010 10:27
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak