Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1,4 kg
masło
słodka śmietana 1 szklanka
migdały całe 5 dag
orzechy laskowe 5 dag
wanilia 1/2 laski
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cukier
konfitura wiśniowa 1 łyżka
rodzynki 10 dag
Cynamon mielony Prymat 1 opakowanie
jabłka 8 małe

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina z bakaliami

Mięso oczyść, natrzyj przyprawami. Zrumień w brytfance na tłuszczu, polej śmietaną i piecz w temp. 180 stopni, podlewając wytwarzającym się sosem ok. godziny.
Jabłka wydrąż, napełnij konfiturą i częścią rodzynek, łyżką cukru i cynamonem. Piecz w naczyniu żaroodpornym 10 minut. Migdały sparz, obierz, dodaj do mięsa pod koniec pieczenia wraz z obranymi ze skórki orzechami, resztą rodzynek, jabłkami, i roztartą wanilią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 12.08.2012 20:47
świetny przepis
dorotka0000025 02.03.2012 11:12
fajny przepis
dorotka0000025 02.03.2012 11:12
fajny przepis
Zoso 21.09.2011 17:00
smakołyk
barbara11561 03.07.2011 09:37
Pyszne
Krystyna32 26.03.2011 08:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak