Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla Meryolek
W oczekiwaniu na mięso, pokrój pieczarki w dość cienkie plasterki i wysmaż. Następnie przygotuj pomidora, pokrój w kostkę.A potem pokrój dość drobno sałatę.
Następnie wysmaż mięsko, tak aby było lekko przypieczone. Zostaw na patelni, aby delikatnie przestygło. W tym czasie zajmij się przygotowaniem sosu. W miseczce zmieszaj ze sobą ketchup, majonez i musztardę. Wymieszaj łyżka, dokładnie na w miarę jednolita masę. Jeśli smakowo będzie dla ciebie zbyt mdła, można dodać odrobinę więcej musztardy.
Na płaskim, dużym talerzu, połóż placek tortilli, posmaruj sosem, ułóż na środku placka, pionowy pasek, układając troszkę sałaty, odrobinę pomidora, kukurydzy, pieczarek i mięsa.
Zawiń w rulon, jak naleśnik, uprzednio zawijając do środka dolne brzegi placka, tak, aby ciasto u dołu się zamknęło.
Gotowe tortille podsmaż na patelni, praktycznie bez tłuszczu, do momentu, aż placek się zarumieni.
Smacznego.