Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone warzywa do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 4
cebula 1
koperek
margaryna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone warzywa do obiadu

brokuły dzielimy na drobne rozyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie, tak aby nie byly bardzo miekkie. Do garnka wrzucamy kopiata łyzke margaryny, na której dusimy marchewke pokrojona w zgrabne paseczki długosci ok 2-3cm a grubusci pół cm i dusimy pod przykryciem, gdy marchewka zaczyna miekknąc to dodajemy pokrojona w kostke cebulke i dusimy razem (caly czas pod przykryciem). Dodajemy pokrojony koperek (ilosc wg uznania - moze tez byc mrozony), doprawiamy do smaku i gdy juz warzywa są miekkie to dodajemy odcedzone brokuly i jeszcze chwilke dusimy. Jesli byloby zbyt mało tłuszczu mozna w tracie duszenia dodac troche margaryny lub podlac małą ilościa wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 30.12.2011 20:07
smacznie wygląda
Marybeth
Marybeth 30.11.2011 12:46
mmm :)
Tika4444 19.08.2011 07:23
apetycznie wygladaja, mniam
berys18 18.08.2011 07:35
zdrowe, smaczne jedzonko
hastalavista 22.03.2011 00:38
fajne
katarzynka455 28.11.2010 10:42
smaczne
gacopierz23 24.11.2010 18:54
zdrowo i kolorowo
Cbeti 22.11.2010 12:31
Zdrowe i smaczne
MAR3STA 21.11.2010 18:44
bardzo zdrowe jedzenie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak