Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pokusa Haliny.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 puszka
galaretka brzoskwiniowa 2 opakowania
rodzynki 1 łyżka
rum 1 łyżka
orzechy laskowe 10 siekane
serek homogenizowany 150 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pokusa Haliny.

Galaretke przygotowac wedlug przepisu . Rodzynki moczymy w rumie . Brzoskwinie odsaczamy . Serek mieszamy z rodzynkami . Napelniamy serkiem polowki brzoskwin w miejsca po pestkach . Skladamy po 2 polowki . Wkladamy do salaterki po 1 brzoskwini i zalewamy tezejaca galaretka . Wstawiamy na 2 godz . do lodowki . Przed podaniem na woerzch dajemy bita smietane i mozemy posypac starta czekolada

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 18.05.2011 18:43
halina to potrafi kusić
madzialena19 24.08.2010 11:23
Trzeba się pokusić na ten deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak