Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z serem i parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
parówki 1
cebula 1
czosnek 2 ząbki
ser żółty 100 gram
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z serem i parówkami

Cebul drobno pokrój. Czosnek przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni. Parówkę pokrój w plasterki. Najpierw podsmaż cebulę z czosnkiem, po 5 minutach dodaj parówkę. smaż, dopóki plasterki parówki nie nabiorą złocistej barwy. Ser zetrzyj na tarce. Jajka rozbij, wlej do miseczki, dodaj do nich sól i pieprz do smaku i dobrze wymieszaj. Jajka dodaj na patelnie razem z tartym serem żółtym. Mieszaj, aż jajecznica będzie mieć ulubioną przez Ciebie konsystencję.

Jajecznicę podawaj ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 22.11.2010 23:49
Robię taką czasami jak jestem głodny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak