Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kapusciana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 60 dag
ziemniaki 1,5 kg
marchew 2 szt
natka pietruszki 2 dag
mąka 2 łyżki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
kość wieprzowa 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kapusciana

kosc wrzucic do wody i gotowac pól godziny, pózniej wrzucic ziemniaki, marchew i przyprawy ziele listki i pieprz, gdy ziemniaki beda miekkie wrzucamy pokrojona kapuste kiszona, po 10 min zaprawiam mąka i jemy. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 11.06.2011 23:05
wygląda pysznie
Agnieszka172 21.11.2010 18:32
super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak