Sposób przygotowania

Kwiaty nagietka zbierane w ekologicznym miejscu( lepiej ich nie płukać) pozbawić części zielonych. Z wody i cukru ugotować syrop. Odstawić na 10 minut. Do jeszcze ciepłego wrzucić płatki i koszyczki nagietka. Trzymać w słoiku lub butelce. Odstawić na tydzień w chłodne ciemne miejsce( ale nie zimne). Po tygodniu dolać spirytus i trzymać razem co najmniej dwa tygodnie. Następnie dolać gin( jeśli ktoś lubi może więcej do smaku). Odstawić na kolejne dwa tygodnie. Przecedzić przez płótno, zlać do butelki. Doprawić sokiem z cytryny i już po paru dniach można podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    śliczny efekt wizualny i z pewnością smakowy!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    o czymś takim nie słyszałam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !