Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowane udka kurczaka z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt.
por 4 duże szt.
olej
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
kminek Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowane udka kurczaka z porami

Udka myję i nacieram: solą, oprószam pieprzem, majerankiem, kminkiem i dużą ilością słodkiej mielonej papryki. Tackę do grilowaniasmaruję olejem, ukłądam przyprawione udka, skrapiam olejem i opiekam na grilu ok. 40 min. Pory oczyszczam, myję i kroję w 10 cm. kawałki. Układam je na grilu obok kurczaka w połowie grilowania. Oprószam je solą i skrapiam olejem. POdajęz pieczonymi ziemniaczkami lub pieczywem. Poza sezonem można upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.01.2012 23:34
Połączeniu kurczaka z porem mówię TAK :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak