Sposób przygotowania

Muszelki ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ułożyć na tacce lub ściereczce, żeby obciekły i ostygły. Posiekaną cebulkę podsmażyć na oliwie z oliwek. Dorzucić mielone mięso i pokrojony w kosteczkę boczek. Wymieszać i smażyć przez 5 minut. Pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach lub pokroić na drobną kosteczkę. Do smażącego się na patelni mięsa i cebulki dodać pieczarki. Całość smażyć, aż woda odparuje. Poczekać, aż ostygnie. Posiekać bazylię, natkę pietruszki, oregano. Posiekaną zieleninę dodać wraz z Mascarpone i startym serem żółtym do cebulki i boczku. Wymieszać, przyprawić Kucharkiem, pieprzem, majerankiem, solą do smaku.
Muszelki nadziać farszem. Koncentrat pomidorowy rozrobić z wodą i wlać do naczynia żaroodpornego, następnie ułożyć na nim nafaszerowane muszelki. Posypać muszle parmezanem i oblać rozcieńczonym koncentratem z przyprawami. Piec w temperaturze 170-180 stopni przez 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z mięskiem to coś dla mnie. Od dłuższego czasu przymierzam się do conchiglioni, ale za sprawą tego przepisu chyba już niedługo to zrobię.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    mmm, dobre-trzeba koniecznie wypróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    tak podany makaron świetnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Aż mnie naszła ochota na takie smaczne danie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    zapowiada się na coś dobrego
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !