Sposób przygotowania

sól
pieprz kolorowy grubo mielony
maggi do smaku
6 małych ziemniaków w mundurkach

Karpia , łososia , pstrąga i szczupaka filetować - odkładając czyste mięso .Głowy , kręgosłupy , skóry , ogony , skrzela i wszystko to co zostanie po filetowaniu + obrane warzywa , ziele , listki , koper i pietruszka - gałązki , 1/2 łyżeczki soli zalać wodą i gotować na małym gazie ok 45 minut . Przecedzić .Wywar doprawić do smaku solą, maggi .
Ugotować ,, w mundurkach \" ziemniaki. Obrać . Pokroić w plastry .
Do gorącego wywaru wkładać podzielone na kawałki filety rybne i gotować 15 minut na małym gazie. Zaciągnąć rozrobioną w odrobinie zimnej wody mąką .Zagotować . Dodać masło , śmietankę .
Obrać białe mięsko z wyjętych z zupy głów i kręgosłupów i włożyć do zupy .
Podawać układając na talerzach lub w bulionówkach plastry ziemniaków , zalewając zupą i posypując pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomite, jest Pani mistrzynią kuchni;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !