Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki drobiowo-serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 50 dag
ser żółty 30-40 dag
Koperek suszony Prymat do smaku
cebula 1-2 szt
czosnek ząbki 2 szt
jaja 4 szt
żółtko jajek 1 szt
mąka ziemniaczana 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: placki drobiowo-serowe

Filety siekamy.Ser trzemy na tarce. Mięso ser koperek cebule czosnek posypujemy mąką i mieszamy z jajkami żółtkiem oraz przyprawami.Na godz. wstawiamy do lodówki.Z masy forujemy małe placki posypujemy obie strony bułka tartą i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak