Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik arbuzowo-malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 40 dag
śmietana 1/2 szklanki
mleko skondensowane niesłodzone 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt
makaron do smaku
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik arbuzowo-malinowy

Polowe malin miksujemy razem z miąszem arbuza. Łączymy ten mus ze śmietaną, mlekiem, cukrem, i cukrem waniliowym.Dodajemy następnie 2 szklanki wody i mieszamy.Wstawiamy chłodnik do lodówki.Makaron gotujemy i rozkładamy go na talerze polewamy chłodnikiem i dekorujemy pozostałymi malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak