Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowo-imbirowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 3-4 szt
fasolka mrozona 30 dag
bulion 1 szklanka
czosnek ząbki 3 szt
masło 1 łyżka
oliwa do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
grzanki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowo-imbirowa

Pomidory solimy i dusimy ok.10-15min. Czosnek siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy fasolę i smażymy jeszcze ok5min.Pomidory mieszamy z bulionem i gotujemy kilka minut.Dodajemy starty imbir oliwę i fasolkę z czosnkiem. Doprawiamy i podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak