Sposób przygotowania

Ser rozgniatamy w miseczce, delikatnie solimy, przykrywamy i zostawiamy na 3-4 dni.
Na patelni stopić masło i dodać ser, mieszając smażyć do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera, zmniejszyć płomień i dodać jajko, cały czas mieszając smażyć do zgęstnienia (pilnując aby się nie zagotowało)ściągnąć z palnika. Doprawić, dodać koperek i przelać do miseczki.
Taki ser można robić z podsmażonymi pieczarkami, cebulką, pokrojoną wędliną lub z ziołami, mi najlepiej smakuje taki ciepły jeszcze ciągnący się na chlebku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Dawno tego nie jadłam...zapomniałam nawet, że tak można.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawe masz pomysły, warto czasami je przewertować!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    A ja jeszcze nie próbowałam takiego sera-aż muszę się zmobilizować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    spróbować warto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !