Sposób przygotowania

Przygotuj biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli, a żółtka rozetrzyj z cukrem na gładką masę. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a na koniec ubite białka. Ciasto piecz w nasmarowanej masłem i posypanej mąką małej tortownicy przez 30 minut w temp. 180 stopni. Zostaw gotowe ciasto na 5 minut w gorącym piekarniku. Ostudzone przekrój poziomo na trzy części. Następnie nasącz je ponczem przygotowanym z wody z cukrem, spirytusem i cytryną. Śmietanę ubij na sztywno. Blaty przełóż bitą śmietaną i kawałkami gruszek, cały tort udekoruj śmietaną i owocami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszny, szkoda tylko że są takie kaloryczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszny, w sam raz na urodzinki;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !