Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki francuskie na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser biały 250 gram
budyń waniliowy 1 sztuka
cukier drobny 5 łyżeczek
cukier waniliowy 1 opakowanie
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki francuskie na słodko

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować. Wykroić krążki szklanką.
Farsz: ser biały utrzeć, dołożyć pół budyniu waniliowego wymieszanego z 3 łyżkami mleka i 5 łyżeczkami cukru. Przyprawić wanilią lub cukrem waniliowym. Dodać szczyptę cynamonu i odrobinę imbiru.
Nałożyć łyżeczkę farszu na ciasto francuskie, złożyć na pół i zagnieść brzegi. Można przygnieść brzegi szklanką, którą wykrawało się krążki.
Gotowe pierożki ułożyć na papierze do pieczenia na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 10-15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.08.2013 22:33
rewelacyjne
kochanyptysiu 09.11.2011 11:44
pycha
Ewelina43
Ewelina43 07.12.2010 15:30
musze sprobowac
eduszo
eduszo 23.11.2010 12:54
Uwielbiam ciasta francuskie,ale zawsze robie je sam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak