Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie delikatnie rozwałkować. Wykroić krążki szklanką.
Farsz: szpinak umieścić na patelni, wycisnąć 3 ząbki czosnku, gotować na wolnym ogniu. Dodać rozdrobnioną fetę, ser topiony, drobno pokrojony ser pleśniowy . Przyprawić pieprzem do smaku i ziołami i odrobiną kucharka. Gotować na wolnym ogniu.
Nałożyć łyżeczkę farszu na ciasto francuskie, złożyć na pół i zagnieść brzegi. Można przygnieść brzegi szklanką, którą wykrawało się krążki.
Gotowe pierożki ułożyć na papierze do pieczenia na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 10-15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja robię podobny farsz do raviolli, z ciastem francuskim jeszcze nie próbowałam, ale z pewnością też smakuje wyśmienicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !