Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki francuskie z fetą i ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
feta
oregano
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki francuskie z fetą i ziołami

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować. Wykroić krążki szklanką.
Farsz: ser pleśniowy pokroić w drobne kawałeczki, fetę rozdrobnić, dołożyć posiekaną bazylię i oregano. Przyprawić papryką i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać
Nałożyć łyżeczkę farszu na ciasto francuskie, złożyć na pół i zagnieść brzegi. Można przygnieść brzegi szklanką, którą wykrawało się krążki.
Gotowe pierożki ułożyć na papierze do pieczenia na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 09.04.2013 08:14
bardzo fajny pomysł
magduś83 25.06.2011 00:37
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak