Sposób przygotowania

Jajko możemy \"ugotować \" w kuchence mikrofalowej, pod warunkiem, że pzrekłujemy żółtko widelcem, inaczej eksploduje. Oczywiście wyciągamy je ze skorupki.
Jajko wbijamy do posmarowanej cienko olejem miseczki i przekluwamy żóltko. Ustawiamy na środku talerza i włączamy na 300 W na niecałą minutę - 50 sek. Wtedy żółtko jest płynne a białko ścięte. Jeśli chcemy jajko bardziej ścięte, gotujemy trochę dlużej. Na koniec solimy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Super prosty przepis!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    a to ciekawe :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    musze spróbowac,dzięki za przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niezłe jajeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !