Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane najlepiej z ros 60 dkg
mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
oliwa 4 łyżki
woda 0,4 (gorąca)
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z mięsem

Mięso zmielić. Cebulkę pokroić drobno w kostkę, zrumienić na oleju i wsadzić mięso, przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Mąkę, jajko, oliwę, wodę - zagnieść ciasto , powinno być luźne. Wykrawać z ciasta szklanką krążki układać farsz na środku i lepić pierożki. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Podawać z przysmażona cebulką lub opiekać na oleju z obydwu stron. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.05.2012 08:13
mniammm
jolaxa1 15.06.2011 23:45
super
owca441 30.04.2011 19:44
pycha
owca441 30.04.2011 19:44
pycha
teresa18 05.02.2011 20:46
lubie pierogi
accee 06.01.2011 20:04
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak