Sposób przygotowania

maliny przebrać i wsypać do litrowego słoika warstwę ok. 3 cm- przysypać obficie cukrem (ok 6 łyżek), znowu warstwa malin i warstwa cukru aż do wypełnienia słoika. górną warstwę malin również przysypać cukrem... słoik zakryć gazą lub szmatka. po paru dniach zajrzeć i jeżeli sok już pokryje górną warstwę cukru to dosypać cukru a jeżeli zrobi się \"skorupa\" z cukru to ponakłówać i zrobić dziury i również przysypać cukrem. Po około miesiącu sok gotowy, więc można go przelać do butelek. a reszta która została z malin jest idealna jako dżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !