Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 30 dag
papryka czerwona 1 szt.
cebula 2 szt
wino białe wytrawne 1 szklanka
bulion 1 szklanka
2 łyżki śmietany kesem

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i podsmażyć na oleju, dodać pół szklanki wina i poddusić około 5 minut, dodać cebule posiekaną w piórka, podsmażyć, dodać paprykę posiekaną w kostkę, zamieszać i dodać resztę wina. Podusić około 10 minut. dodać bulion wymieszany ze śmietaną doprawić sola i szczyptą chilli. zamieszać i dusić na małym ogniu około 10 minut. Podawać najlepiej z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.09.2011 23:57
smaczny gulasz
ronald88 16.09.2011 06:39
jak u mamy
ronald88 16.09.2011 06:39
jak u mamy
Anna133 13.04.2011 19:49
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak