Sposób przygotowania

Ciasto na naleśniki: mąkę, jajko, mleko zmiksować, przyprawić solą, pieprzem szczypta bazylii i pół łyżeczki pasty curry. i usmażyć naleśniki. Na patelni podsmażyć szpinak z serem feta (pół kostki) i śmietaną, doprawić solą i szczyptą chilli. powtałym farszem posmarować naleśniki i zawijać w rulony. posmarować masłem żaroodporne naczynie i ułożyć w nim naleśniki. na naleśnikach ułożyć pokrojone w plastry pomitory i przysypać startym serem żółtym a na wierzch posypać pokrojony w kostkę ser feta. zapiekać w piekarniku ok. 15 minut . w 180stopniach

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    zrobiłam na kolację ze znajomymi, wyszły pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !