Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane naleśniki ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 paczka
ser feta 1 kostka
śmietana 12-procentowa 250 ml
pomidory 2 szt.
mąka 1 szklanka
mleko 2% 0,5 szklanki
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Ciasto na naleśniki: mąkę, jajko, mleko zmiksować, przyprawić solą, pieprzem szczypta bazylii i pół łyżeczki pasty curry. i usmażyć naleśniki. Na patelni podsmażyć szpinak z serem feta (pół kostki) i śmietaną, doprawić solą i szczyptą chilli. powtałym farszem posmarować naleśniki i zawijać w rulony. posmarować masłem żaroodporne naczynie i ułożyć w nim naleśniki. na naleśnikach ułożyć pokrojone w plastry pomitory i przysypać startym serem żółtym a na wierzch posypać pokrojony w kostkę ser feta. zapiekać w piekarniku ok. 15 minut . w 180stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 18.01.2011 16:41
zrobiłam na kolację ze znajomymi, wyszły pyszne
Katarzyna/kate1980 21.11.2010 13:25
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak