Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka Bożonarodzeniowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

hibiskus suszony 2 łyzki
Goździki całe Prymat 10 szt.
skórka z pomarzńczy 2 łyżki
rodzynki 2 łyzki
cynamon w kawałku 2 cm.
łupiny z orzechów włoskich 10 szt.
miód gryczany 4 łyzki
cukier brązowy 4 łyżki
woda 1/2 litra
wódka 2 litry
wanilia 5 cm

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka Bożonarodzeniowa

Wodę zagotować i wrzucić do niej wszystkie składniki oprócz wódki. Zaparzyć 15 minut. Przestudzić i i przelać do dużego słoja. Zalać wódka i dobrze zakręcić. Przechować dwa tygodnie, kilka razy potrząsając słojem. Po tym czasie przecedzić, przefiltrować przez filtr do kawy i zlać do butelek. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.01.2016 13:04
na pewno warta zrobienia
Stenka 22.07.2013 07:49
ciekawy przepis na nalewkę, takiej jeszcze nie robiłam, a robiłam już różne
IZABELA29 19.10.2012 08:44
ciekawe połączenie składników
usmiech 04.05.2012 09:44
fajne
Anna169Hosz 16.03.2012 19:33
Podoba mi się ten pomysł- muszę przetestować:)
Goya 20.02.2012 18:55
fajna
Beata73 12.01.2012 14:30
wspaniała
Beata73 12.01.2012 14:30
wspaniała
Beata73 02.12.2011 14:06
niezastąpiona na święta
Beata73 02.12.2011 14:06
niezastąpiona na święta
mamusia1 17.10.2011 17:17
super!
mamusia1 17.10.2011 17:17
super!
daria899 02.06.2011 21:00
super
mamusia1 18.03.2011 16:13
wspaniała!
mamusia1 18.03.2011 16:13
wspaniała!
SyMiki 20.01.2011 09:57
Super
jolajka 28.12.2010 19:44
tak, potwierdzam była bardzo dobra tylko, że zrobiłam z połowy porcji i to był błąd!!!
ElizaT 13.12.2010 08:14
nalewka na czasie :)))
Beata73 05.12.2010 15:38
wspaniała!
Kryska73 02.12.2010 21:23
zajefajna wódeczka!
jolajka 24.11.2010 18:19
już nastawiam, kolor zarąbisty! pewnie smak też!
MAR3STA 21.11.2010 18:12
super!
Łucja1 21.11.2010 17:39
żadna kandyzowana! skórka otarta z pomarańczy, ale jak najmniej białego miąższu, bo jest gorzki. Kolor dodaje hibiskus!
Misiabe 21.11.2010 02:07
Smakowicie wygląda :)
ben-ka 20.11.2010 23:04
Ale fotka super !!! to musi być bardzo ciekawy smak. Mam tylko pytanie - skórka z pomarańczy to taka kandyzowana ze sklepu czy ze świeżej pomarańczy starta?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak