Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po piracku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1-2 sztuki
jajko 8 sztuk
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
olej z pestek winogron do smażenia
pieczarki 2-3 sztuki
boczek wędzony 3-4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po piracku

Boczek i pieczarki kroję w kostkę, cebulę w ćwiartki i paski.Na patelnię wlewam oliwę z pestek winogron lub oliwę z oliwek. Wrzucam boczek i cebulę. Smażę aż cebula zrobi się miękka. Odstawiam patelnię. Rozbijam jajka do szklanki po 2-3 sztuki. Mieszam robię z nich kogiel mogiel. Wrzucam do patelni. Przyprawiam przyprawami prymat: solą,pieprzem świeżo zmielonym oregano, bazylią i papryką mieloną. Wszystko mieszam i smażę na średnim ogniu. Można do jajecznicy dodać trochę posiekanej czerwonej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak